Webbsidefönstershopping..

Ge mig sommar nu! Jag vill ha värme, jag vill ha ljusa dagar, jag vill ha allt som har med sommaren att göra. Jag skiter i om det är så varmt så det är jobbigt att andas.. JAG ÄLSKAR SOMMAREN..

Blev ju inte bättre av att man kollade på vårkläder på nätet -.-







Kan inte sova...

hatar att jag inte kan sova, spelar ingen roll vad jag försöker mig på för knep för att kroppen ska fatta att det är sovdax!! riktigt jävla jobbigt faktiskt, men men, kanske lika bra o vända på dygnet då!

Jag har i alla fall photoshopat lite nu när jag inte kunnat sova och Ylva (blogg) blev mitt offer...







Bloggen!!

Det har inte hänt så mycket här inte...

Har inte hänt något spännande i livet heller, just the usual..



Idag ska jag städa, plugga och åter plugga, inte så kul det heller, men igår startade en ny kurs och jag antar att jag kommer bli väldigt upptagen med den. Massa filmer vi ska se, som förklarar olika saker inom Animering.

Det kanske jag ska nämna också, att det är 3D-Animering som har startat.

Kommer dock bli underbart att få vara lite kreativ igen, för matten var ingen höjdare!






Hej jag borde sova!

Ny bild på mig!



Det var väl det jag ville.. Imorgon är det match och nu ska jag göra lunchlåda (haha skoj namn) till bussresan imorgon. Lär behöva äta lite om jag ska orka vara bra på matchen och inte bry mig om min hand så mycket!

Wish me luck!






Helgplaner!

Tänkte redan nu berätta hur min helg kommer att se ut! Då jag har ganska mycket planer vilket är ovanligt!!

Eller ah, på fredag har jag inget vettigt för mig, som vanligt ^^ eller jo, jag har ju lektion, men jag gör ingenting på kvällen, får väl helt enkelt ha fredagsmys med mig själv :)



På lördagen däremot blir det minibussresa till Ludvika, vi ska nämligen spela match! Tar väl bara sisådär 2 timmar att åka dit -.- inte det roligaste kanske!

Hoppas på en seger och att jag för en gång skull kan göra en bra match! Tror att jag är på tok för distraherad av min dumma hand, men den ska jag skita i på lördag!




På söndag händer det grejor, först skall jag käka middag med laget på ett ställe som heter Helt Enkelt, låter som ett helt okej ställe med god mat!

Efter det skall vi dra på bio, vi röstade fram filmen "Love and Other Drugs" ! Den verkar hur kul som helts, dock hade jag velat sett "The Tourist" för det känns mer som en "biofilm"... Men denna låg på mina topp 3 ändå så ! :D




Kanske kan gå på "The Tourist" med Dennis istället :)


Ska bli kul att göra någonting med laget utanför innebandyn, alltid bra att svetsa ihop laget! Ju mer sammansvetsade vi är desto bättre spelar vi, rätt logiskt ju!

Nej, nu ska jag ta en macka, med mitt dagliga glas Oboy, jag vet, kanske inte sådär jättenyttigt med Oboy, fast läste faktiskt någonstans att ett glas om dagen faktiskt är bra för kroppen. :)

Sen sova!






Paketleveranser!

Idag gick jag till affären för att hämta ut ett paket som jag fick avi för igår! (Orkade inte hämta ut det då, för det regnade ute -.- )...

Blev lite orolig när jag fick paketet och tänkte; Shit, nu är väl något trasigt.. För själva paketet var helt mörbultat, det såg nästan ut som om dom hade hoppat på det!

Som tur var så var presenten helt oskadd! Så den ska Dennis få när han kommer hit nästa helg :) inte nu i helgen alltså..

Fast inte så konstigt att paketet hade fått stå ut med en del, det har säkert varit på lite olika ställen för leveransen var VÄLDIGT försenad, dom från stället jag beställde ifrån sa att dom inte hade kunnat skickat det bara för att det varit så dåligt väder.. vet inte riktigt om jag kan hålla med!






Sen direkt när jag kom tillbaka så såg jag att jag hade fått mer post ?! och där fanns det ett till Avi!

Men lat som jag är så orkade jag inte gå tillbaka till affären, eller ah Sätra Centrum ;) , vet i alla fall vad det är för någonting så jag ska hämta ut det imorgon istället :)

Det är nämligen..



Det som är så bra med det är att jag kommer klara mig på 1 portion, alltså 8 kalorier utan socker och dessutom fettfritt! Det är tyvärr sötningsmedel i som inte heller är så bra men jag kan tänka mig att en portion sådant här är mycket bättre än vad jag hade smockat i mig annars.

Så är jag riktigt sötsugen någon dag och frukt inte räcker till så gör jag mig en sådan där sats = 4 portioner. Så har jag ett tag :)

Plus att det är mycket billgare än om jag skulle gå o köpa mig en godispåse för typ 70kr!







Did you know?

Någonting som jag nästan aldrig bloggar om eller ens nämner (tror jag), men sysselsätter mig med rätt så ofta så är det Innebandy.. Det kanske ni inte visste om?

Men idag har jag i alla fall spelat match, gick inge bra alls för min del så som tur var fick jag sitta dom sista 2 perioderna... (Är så sjukt deppig pga att jag skadat min hand = går inte att spela som vanligt)

Men matchen gick väldigt bra för vårat lag, nej vi vann inte, men vi stod emot väldigt bra mot laget som kommer slåss om första platsen i våran serie, Kais Mora UIF.

2-4 blev det i matchen med statistiken (0-3, 0-1, 2-0). Alltså vann vi sista perioden vilket var väldigt starkt!

Kan ju också berätta att laget jag spelar med heter Furuviks FF och spelar i serien D3 i Dalarna (:


Dom matcherna man inte är med och spelar kan man lika gärna fota (Furuvik - Ludvika):






















Ingen lust!

Jag har ingen lust alls att blogga, ingen lust att göra någonting alls!

Jag är stressad pga tentan på måndag, den kommer vara hur svår som helst (Matematik och Datorgrafik).. Jag vill inte, vill inte, VILL INTE! Bara tanken på hur det kommer att gå får mig att få ångest.

Okej om det hade varit 2:a världskriget vi hade haft prov på, då hade man kunnat plugga in i princip allt, även om det var ett stort krig.

Men nu är det så många nya saker som man aldrig ett förut, och vi behövde inga förkunskaper.. in my ass! Vi hade behövt så mycket mer förkunskaper än vad vi hade, det går inte ens att beskriva hur mycket nytt våra små stackars hjärnor måste ta in...

Nä jag vill bara gå in i en djup dvala och hoppas på att vakna när det är sommar, då man i alla fall har skönt väder så det finns någonting att vara glad för!


BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ






Dåligt bloggat!

Igår städade jag hela lägenheten, dammsög och torkade golven. Jag tvättade även en massa kläder plus min vinterjacka, för den var smutsig!

Jag slängde även en massa kartong som låg runt i lägenheten från paket som jag skickat efter och malm byrån.

Helt slut vad jag igår!



Sen idag har jag först varit på lektion, sen drog jag direkt till Madde för att fixa lite saker inför tentan (ska dit imorgon igen)..

Åkte hem, hann byta om, äta ett äpple och kika minimalt med tv innan det var dags att dra på träning... och nu sitter jag här igen!!








Dinner!

Då har man käkat middag också, rejält med mat, för ikväll är det ju träning!

Gjorde en liten bildserie på maten idag.
Började med att rada upp allt som skulle in i ugnen:


Potatis, Kålrot, Palsternacka, Morot, Röd och Gul lök


Jag gjorde stavar av allt och rörde sedan ihop med olivolja och lite salt. Sedan satte jag in det i mitten i ugnen i ca 30 minuter. (225 grader)


Karrékotletterna stektes i smör med salt, peppar och köttkrydda på. Väldigt svårt att veta när dom var klara så det slutade med att jag styckade upp dom lite då och då. Men det blev rätt coolt! haha



Såsen är gjord med det som blev kvar i stekpannan plus matlagningsgrädde och lite redning. Tyvärr hade jag inga färska grönsaker, visade sig att gurkan som låg i kylen inte var ätbar :(


Nu ska jag snart göra mig iordning för innebandyträning!!






E.l.f och en jävla lera!

Idag har jag varit i skolan, missade 3 lektioner innan jul som jag var tvungen att ta igen nu. Dock med annan klass men jag är ju modig :D ehum...

Vi hade först en liten föreläsning om form och betydelser, tolkningar och lite färg.

Sen skulle vi skulptera motsatser.
Jävla lera = hård, svår, jobbig (Hade hoppats på cernitlera!)

Jag gjorde dessa (inte klart än):

Hårt/Mjukt, Tungt/Lätt och Rosen ska bli (Vackert/Fult)

 

Sen när jag kom hem gick jag till affären för att hämta/lämna post/paket och handla!

Trodde att jag hade fått avi för att hämta ut Dennis paket men vad hade kommit istället, jo leveransen från EyeLipsFace :D GLAD JONNA!

 

Sen hade mina Jeggings från Halens också anlänt, hur sköna som helst! Kommer nog aldrig vilja sätta på mig ett par vanliga stuprörsjeans igen när det finns sådana här underbara påhitt!

 

Ögonskuggspalett, 2 skuggborstar och en Ögonlocksprimer

Tråkigt bara att det är så svårt att få med dom rätta färgerna när man fotar! Den längst ner i högra hörnet är jag jätte nyfiken på! Den är riktigt sotsvart fast har en massa MASSA glitter i sig. Tror den är assnygg!

Testade den rödaste skuggan på min hand och man kan verkligen få ett färgsprakande resultat. Dom är nog inte lika välpigmenterade som dyra skuggor (kostade ju trots allt bara ca 160kr!) men helt okej för mig!

 

Nu ska jag börja laga lite mat, är VÄLDIGT hungrig!!







Veckan som gått!

Äntligen kan jag blogga lite som vanligt igen.. det är ju inte sådär jätte populärt att sitta vid datorn när man är hos pojkvännen ^^ men ack så mysigt har jag ju haft det ändå!

Tänkte visa lite bilder från Isaberg där jag och Dennis var och åkte lite skidor/snowboard..



Såhär såg då anläggningen ut, dock finns inte den backen som vi åkte mest med på kartan. En liten filurig skogsbacken med lite hopp och sådant där! :)



Har nog aldrig åkt en sådan här brant lift någon gång, som tur var stannade aldrig liften, för då hade jag väl kissat på mig! :S gillar INTE höjder! Bara om man sitter i en Bergochdalbana!

Såhär kul hade vi i liften, och ja, jag tycker själv att mina ögon är lite läskiga :S :O

Passade på att filma Dennis när jag vilade mina stackars ben. För det gör
ONT att åka snowboard, i alla fall när man heter Jonna och är lite konstig.

 

Det är väl egentligen allt jag har från veckan.. vi gjorde inte så mycket, Dennis jobbade och jag pluggade.. i åt en massa frukt (Dennis har ju börjat sitt nya nyttiga liv a la 2011).. men det blev ändå lite godis! :D

 







Hemgång

Idag är det dags för mig att åka hem till Gävle..

Hoppas att jag kommer hem, verkar inte vara sådär jättebra väglag upp till Uppsala (skall åka buss den biten) Sen blir det upptåget upp till Gävle. Hoppas jag hinner med någon av dom sista tågen. Får max bli 2 timmar sen! Annars får jag åka hem till mor och far och sedan åka med morgontåget till Gävle.
Har nämligen en viktig lektion imorgon kl. 9 !!!

Kommer kännas konstigt att bli själv igen.
Åkte hem till mor och far så tidigt som 19:e december och nu har jag fått varit med Dennis i nästan 2 veckor. Kommer kännas alldeles tomt framöver..

Tur att jag kommer vara upptagen hela dagarna med skola/plugg/telefon/innebandy så att tiden går fort!


Har varit helt underbart att först få träffa hela familjen, firat jul/nyår och sedan fått spenderat så mycket tid med min Dennis <3







Arghhhhh!

Har så mycket att blogga om, så många bilder, så många händelser.. men det är ju tråkigt att bara läsa av en massa text.. har inte mobilsladden med mig och allt ligger i mobilen! Har ett filmklipp också!

Och jag får ingen bluetooth kontakt med datorn heller!! Dumma saker!

Får väl vänta tills jag är hemma i Gävle.. typ kl. 22 på söndag...






RedHead!!

Jajjemen! Nu är jag rödhårig, dock inte lika intensivt som på bilden (längre ner).. hade en lampa precis ovanför huvudet haha :P men rött är det, dock inte så rött som jag hade hoppats på men det får bli senare, för mitt hår kan inte bli mycket rödare nu pga att det är så slitet, så jag får vänta på att håret ska växa ut lite längre! :D

Använde dessa färger:

Skulle egentligen ha blekt håret två gånger bara för att få den där intensiva röda färgen, men eftersom jag blekte håret senast i typ Juni förra året så är mitt hår fortfarande skadat sedan dess så jag vågade inte lägga i den andra blekningen, men tycker faktiskt att det blev hyffsat ljus röd färg ändå. :)

Och här är resultatet :

 

 

Fick även som kommentar av Dennis mamma att jag ser mycket piggare ut i rött hår än vad jag gjorde i det svarta och det måste jag faktiskt hålla med om. Så jag är nöjd, synd bara att jag inte färgade håret rött istället för svart när jag var sådär blond, det hade blivit skitasnyggt tror jag :D

 

Om ca 30 minuter börjar Top Model på 3:an, DET SKA JAG SE :D







Vintertid i Boulognerskogen

Pappa mailade mig för ett tag sedan om en fototävling med vintermotiv.

Först tänkte jag; "Vad är chansen att man ska vinna på det?"

Sen började jag tänka mer och mer på den där tävlingen, och varför inte?
Så jag är med med detta tävlingsbidrag:



Om ni vill rösta på mig så gör det här:
IDG Fototävling - Vintertid i Boulognerskogen






Mums!

Eftersom det var min och Dennis dag igår så gjorde jag efterrätt, för lite firande måste man väl ha :D

Dock gjorde vi inte något speciellt igår, bara slappade och var med varandra :) Kikade lite film och åt "hur-goda-som-helst"-vindruvor!

Vanilj Pannacotta med Bärgelé 4 pers.

Pannacotta
5dl vispgrädde
2st gelatinblad
1 Vaniljstång
½dl strösocker

Bärgelé
100g frysta bär
2st gelatinblad
1dl vatten
2dl socker

 

Pannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet med en liten sked.
Koka upp grädden, sockret och vaniljstången med dess innehåll.
Tag av kastrullen från plattan, krama ur och tillsätt gelatinbladen, rör om och låt sjuda ca 10min.
Låt pannacottan kylas lite innan den hälls upp i glas. Ute om det är vinter eller
i vattenbad om det är sommar. Så den är ljummen.
Häll upp i portionsglas och låt den stå i kylen i 1 timme.

Bärgelé
När pannacottan har stått i kylen i ca 35 minuter kan gelén påbörjas.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp bär, socker och vatten.
Tag av kastrullen från plattan, krama ur oc tillsätt gelatinbladen, rör om och låt sjuda ca 10min.
Låt bärgelén kylas av likadant som pannacottan och häll den sedan försiktigt ovanpå
pannacottan. Låt stå ytterligare 1 timme så att gelén stelnar.
Om du önskar toppa med t.ex. färska bär, gör det EFTER den timmen.

Hoppas det smakar!








3 Januari - Jag Älskar Dig

Idag, just idag är det 1 år sedan vi träffades...

, var det en nervös dag. En dag man inte riktigt hade grepp om. En overklig dag.
Jag skulle träffa "Dennan" som jag inte riktigt kände, men hade pratat med i ungefär 6 år.

- " Hur såg han ut i verkligheten? "
- " Hur skulle han låta när han pratade, när det inte var i telefon? "
- " Vilka känslor skulle kännas? "
- " Vilka tankar skulle tänkas? "


City Hotell i Göteborg, det var där vi båda bodde.
Jag i ett 4 bädds-rum tillsammans med mina innebandykamrater.
Du i ett enkelrum, bara 3 våningar under.. så nära.

Jag stod i rummet och granskade mig själv i spegeln, tankarna for förbi.
Minuten senare stod jag utanför ditt rum, för nervös för att våga tänka..

Knackningen var försiktig och rädd..

- " Ville jag verkligen veta "
- " Skulle jag verkligen få träffa... "
- " Dennan. "


Du öppnade och jag kunde inte få fram ett ljud,
kunde inte ens titta på dig.
Utan kände bara din närvaro..

Dennis närvaro.

Det var inte Dennan som stod där i öppningen till rummet, det var Dennis.
En mycket längre, äldre och verkligare version av Dennan.

Du tog ett steg emot mig och omfamnade mig med en sådan värme, en sådan omtänksamhet...


Idag, är en ny dag.
En ny dag med Dennis, hos Dennis.
En bra dag.

Varje dag jag spenderar med honom känner jag hur min själ mår bra. Hur lätt livet känns.
Alla dom där jobbiga, stressiga tankarna bara försvinner. Synen av hans leende, ljudet av hans andetag när han sover, värmen av hans kramar. Allt det där som får en att må bra.

Allt det där som min Dennis ger mig - Kärlek

Jag älskar dig Dennis
Mer än så behövs inte sägas...







Framme!!

Nu har jag och Dennis kommit fram till Habo! (Där han bor)

Skall vara här en vecka, ska bli myspys, för imorgon firar vi 1 år <3


Nu ikväll ska vi nog bara slappa och mysa, för han jobbar nämligen nu i veckan...







Yesterday!

Egentligen tycker jag att Nyår är ganska överskattat, det finns människor som planerar hur länge som helst vad dom ska göra på nyår, vad dom ska ha på sig.. etc. etc.

Själv satt jag hemma, med familj och pojkvän, vi åt god mat, vi umgicks och vi hade det hur mysigt som helst!

När klockan började närma sig tolv gick jag, mamma, syster och Dennis ut för att titta på fyrverkerierna, jisses så mycket det var i år. Ni får ju tänka på att jag bor i en liten by ;)

Jag har inte skaffat mig några nyårslöften, har nog aldrig heller haft sådana.. men Dennis han ska leva ett "nyttigare" liv nästa år, lycka till med mig som flickvän! :D haha

 














Hoppas ni får en underbar start på det nya året!! Nu skall jag äta middag!