Gudruns Kaka
Ingredienser:
Kleta ut det på en bakplåt med bakplåtspapper, försök att få det att
täcka så mycket som möjligt utan att ha "hål".
In med det i mitten av ugnen på 200 grader i 11 minuter
När du tar ut den så MÅSTE den kallna innan du gör något mer med
just den, samtidigt som den kallnar kan du blanda ihop fyllningen,
lättast med en gaffel. Smöret ska INTE vara smält.
Skär kakan på mitten och bred ut smeten på halva.
Lägg den andra halvan ovanpå som "tak" och dela sedan upp i små
fyrkanter.
Servera direkt eller ställ in i kylen.
- 150g smält smör
- 2dl vetemjöl
- 2dl socker
- 3msk ljus sirap
- 3msk grädde
- 2tsk vaniljsocker
- 1tsk bakpulver
- 2msk kakao
- 3dl havregryn
Fyllning: - 100g smör
- 2dl floursocker
- 1msk kakao
Kleta ut det på en bakplåt med bakplåtspapper, försök att få det att
täcka så mycket som möjligt utan att ha "hål".
In med det i mitten av ugnen på 200 grader i 11 minuter
När du tar ut den så MÅSTE den kallna innan du gör något mer med
just den, samtidigt som den kallnar kan du blanda ihop fyllningen,
lättast med en gaffel. Smöret ska INTE vara smält.
Skär kakan på mitten och bred ut smeten på halva.
Lägg den andra halvan ovanpå som "tak" och dela sedan upp i små
fyrkanter.
Servera direkt eller ställ in i kylen.
Kommentarer
Postat av: Alicia
GOTT!
Trackback