Gudruns Kaka

Ingredienser:
  • 150g smält smör
  • 2dl vetemjöl
  • 2dl socker
  • 3msk ljus sirap
  • 3msk grädde
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 2msk kakao
  • 3dl havregryn

    Fyllning:
  • 100g smör
  • 2dl floursocker
  • 1msk kakao
Blanda ihop allt överst, det kommer se torrt ut men det ska vara så.

Kleta ut det på en bakplåt med bakplåtspapper, försök att få det att
täcka så mycket som möjligt utan att ha "hål".

In med det i mitten av  ugnen på 200 grader i 11 minuter

När du tar ut den så MÅSTE den kallna innan du gör något mer med
just den, samtidigt som den kallnar kan du blanda ihop fyllningen,
lättast med en gaffel. Smöret ska INTE vara smält.

Skär kakan på mitten och bred ut smeten på halva.

Lägg den andra halvan ovanpå som "tak" och dela sedan upp i små
fyrkanter.

Servera direkt eller ställ in i kylen.





Kommentarer
Postat av: Alicia

GOTT!

2009-03-16 @ 10:49:53
URL: http://thekarlssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback